|
ឆាតៅហ៊ូសាច់ជ្រូកសណ្តែកបណ្តុះស្លឹកកញ្ឆាយ (萌やし&豆腐炒め) |
នេះជាឆាតៅហ៊ូមួយដែលជនជាតិខ្មែរកាត់ចិននិយមបរិភោគក្នុងរដូវភ្លៀងធ្លាក់។ ម្ហូបនេះមានតៅហ៊ូស្វិត(ភាសាសាមញ្ញថា តៅគ័រ) បំពង សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកកញ្ឆាយ និងសាច់ជ្រូកលាយខ្លាញ់។ ម្ហូបនេះសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ព្រោះតៅហ៊ូ ផលិតពីសណ្តែកសៀង ដែលជាធញ្ញជាតិមួយសម្បូរជាតិប្រូតេអ៊ីន និងសាច់ជ្រូក ក៏សម្បូរជាតិប្រូតេអ៊ីនដែរ។ សម្រាប់អ្នកដែលអស់កម្លាំង ពេលពិសារម្ហូបនេះរួច ធ្វើអោយរាងកាយមានកម្លាំងឡើងវិញជាធម្មតា។
វិធីធ្វើ៖
១, ដំបូងបំពងតៅគ័រទុកជាមុនសិន
២, ឆាសាច់លាយជាមួយគ្រឿងអំបិល ស្ករ ម្រេច ទៅតាមរសមាត់របស់អ្នក
៣, ឆាតៅគ័រដែលបានបំពង ជាមួយនឹងសាច់ដែលបានឆានោះអោយចូលជាតិគ្នា
៤, ចុងបញ្ចប់ដាក់ស្លឹកកញ្ឆាយចូល មួយស្របក់ រូចដួសដាក់ចានជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment