Thursday, July 25, 2013

បង្អែមល្ពៅ


គ្រាប់ល្ពៅ



ល្ពៅជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលប្រជាជនខ្មែរតែងតែយកមកធ្វើម្ហូបកកូរ ប្រហើរ និងបង្អែមឬនំចំណីផ្សេងៗ។ នៅក្នុងសតវត្សទី១៦ ផ្លែល្ពៅដ៏ច្រើនរបស់ប្រទេសកម្ពុជាត្រូវបាននាំចេញតាមរយៈកប៉ាល់ជនជាតិប៉ទុយហ្គាល់ទៅកាន់ប្រទេសជប៉ុន។ ហើយតាំងពីពេលនោះមក ប្រទេសជប៉ុនហៅពាក្យផ្លែល្ពៅនេះថា "កាបូឆា" カボチャ ។

No comments:

Post a Comment